ENZYMEN (bio-katalysatoren)!  Bijgewerkt: Aug.2007 (kenm. enzym.doc)

Bron: “Fitonics”- “De nieuwe weg”- “Genezing door enzymen”.

 

Katalysatoren  zijn stoffen die worden toegevoegd om een chemische omzettingsproces op te starten en het met een acceptabele snelheid te laten verlopen, zonder er zelf aan deel te nemen. Zonder katalyse zijn er maar weinig chemische productieprocessen  mogelijk en/of kostprijstechnisch aantrekkelijk. Bio-katalysatoren (enzymen), doen hetzelfde in je lichaam.

Zonder enzymen kan het lichaam zich niet vernieuwen cq. repareren.

Enzymen zijn eiwitten met een levensduur  van, in het lichaam, +/- 7 weken. Zij moeten dus aangevuld worden. Het lichaam maakt, tot +/- het 40ste levensjaar, voor zichzelf voldoende enzymen aan die bij een normale lichaamstemperatuur en ”zuur”graad (PH 7.0) optimaal werken.

Boven  b.v. 40 gr. C. (koorts) vallen lichaamsenzymen uiteen. Er zijn tot dusver 3000 enzymen ontdekt. Het lichaam bestaat uit een miljoen miljard cellen.

Men schat dat elke cel in de lever minstens 50 enzymen heeft, die hun werk 1 miljoen keren per seconde verrichten. Alleen al in de slagaders voeren 98 enzymen specifieke taken uit. In een enkele minuut kan een enzym betrokken worden bij 36 miljoen bio-chemische reacties.

Zij worden ingezet voor o.a. celvernieuwing  en spijsvertering. Ieder mens wordt geboren met zijn eigen uniek vermogen enzymen aan te maken. Dit wordt de enzymencapaciteit genoemd.

Alleen onbewerkt rauw- en natuurlijk voedsel brengt ruim voldoende enzymen mee om het eten te verteren (pre-digestie) en klaar te maken om in de bloedbaan te worden opgenomen. Het eten hoeft dan geen roofbouw te plegen door enzymen te ontrekken aan die, welke bedoeld zijn voor lichaams-celvernieuwing.

Echter: praktisch al ons eten wordt op een of andere manier bewerkt en/of verhit. (Bakken-braden-stomen-koken-stoven-grillen-raffineren-pasteuriseren-steriliseren etc.). Enzymen sterven af respectievelijk tussen de  40- en 75 °C. Gekookt (100 °C) voedsel bevat dus geen enzymen meer. Drukpannen (snelkoken) > 100 °C !!!

Magnetron effect.bmp

De reeds aanwezige enzymen, aangemaakt in het lichaam bedoeld  voor o.a. celvernieuwing en het in stand houden voor het immuunsysteem, worden nu dus gebruikt voor predigestie (verteren van voedsel).En dan te weten dat predigestie meer enzymen vereist dan welk ander proces in je lichaam. Tevens neemt bij het ouder worden ( vanaf +/- 40 jaar) het vermogen om zelf enzymen aan te maken af. Het niet gebruiken van Enzymen-rijk voedsel  is dus jezelf tekort doen!

Uit bovenstaande mag blijken dat voor het vernieuwen en daarmee het in stand houden van ons fysieke lichaam (organen-huid-spieren etc), ook wel genoemd gezond blijven, zeker op “latere” leeftijd in grote mate afhangt van de discipline waarmee wij ons voedselpakket, elke dag weer, blijven samenstellen.

Voor een biochemische reactie waar enzymen als katalysator hun werk kunnen doen om cellen te vernieuwen zijn er echter ook grondstoffen nodig, die hun eigen enzymen meebrengen : t.w. samengestelde vitamines en mineralen, met daarnaast fytostoffen, die  in de juiste verhouding alleen in aan de stam zongerijpte groente en fruit aanwezig zijn. Wat moeder natuur ons aanbied (bio-beschikbaarheid van 80%) kan nog steeds niet nagemaakt worden.

Wat kunnen wij doen:

Gezond eten

Voldoende gevarieerde  rauwkost(groente en fruit) van diverse soorten en van goede kwaliteit.

De praktijk wijst uit dat dit praktisch niet haalbaar is. Een aantal jaren geleden heeft men in de V.S. Juice-plus ontwikkeld dat zich al vele malen, in wetenschappelijke onderzoeken in diverse Universiteitslaboratoria gespreid over de gehele wereld, bewezen heeft. 

Zelf ben ik  sinds 1994 enthousiast gebruiker. Mijn persoonlijke mening is, dat iedereen recht heeft op dit unieke gezondmakend product. Het zou dan ook in de zorgpolis moeten worden opgenomen. De curatieve Zorgkosten worden dan snel lager want gezondheid is echt te koop!!!

Elke dag weer de zekerheid van minstens de door  W.H.O. aanbevolen hoeveelheid grondstoffen in je lijf beschikbaar. En dat geeft mij een lekker gevoel, wat er ook verder gebeurd!

Voor meer info: www.juiceplus.nl/+vo9392

 

 

 

                        

 

 

Wist U dat?

En onze groenten zijn al zo schraal bedeeld!

Zie waardenverlies!

Voorlichtingsbureau.