DE INVLOED VAN GOEDE VOEDING!

”EEN LEVEN LANG FIT”!

Twintig jaar geleden gebruikte ik mede op doktersadvies pakken zuurremmers tegen maagklachten. Azartac en Tagamet, werden afwisselend voorgeschreven, op voorraad gehouden en dagelijks gebruikt. Op zoek naar iets over gezonde voeding wees men mij op de mogelijkheden in het boek   ” Een leven lang fit ’’  ISBN 90-325-0414-2.

Het boek is geschreven door het Amerikaanse echtpaar Harvey & Marilyn Diamond die, n.a.v.  maag- en darmklachten die Harvey’s leven letterlijk verzuurden en vergiftigden, er een levenswerk van maakte om een voedingspatroon te ontwikkelen waardoor de  zuurremmers in de chemokar konden, waar ze ook horen!  Na 25 jaar  hebben zij hun kennis hierover gebundeld, uitgegeven en zijn er miljonair mee geworden. Helaas leidde het succes tot een echtelijke scheiding!

Eten van veel groenten en fruit zijn het hoofdbestanddeel in hun Lifestyle.. Daarnaast nog wat  aanvullende regels die men toe kan passen. MAAR PAS OP !! Recentelijk ( 10 Dec. 2007 RADAR) is bekend gemaakt dat ondanks normen door de overheid opgelegd, zuidelijk fruit schandalig giftig in de supermarkten wordt aangeboden. Hoezo contrôle op naleving?

Hebt U er wel eens over nagedacht van welke dieren wij hun vlees(eiwitten) eten. En waar deze dieren hun eiwitten (proteïnen) vandaan halen. Juist; blijft de vraag of wij wel dierlijke producten nodig hebben! Of hebben wij ons dat maar gemakshalve aangewend.

Direct na het lezen van het boek ben ik overgegaan op deze nieuwe manier van eten. Na twee weken werd ik goed ziek en bracht ruim een week in bed door.

Na die week krabbelde ik overeind en ging toch maar weer eens het boek lezen. Het bleek dat ik gedoseerd had moeten beginnen en dat mijn lichaam door het opgestarte ontgiftingsproces op tilt sloeg .

Om kort te gaan; na een maand waren er geen zuurremmers meer nodig en waren  maag- en darmen op orde. Dat is zo tot op vandaag en ik eet nog steeds volgens de aanwijzingen van dat boek. Het is een andere routine en manier van leven geworden.

Ik zal nooit weten hoe het gelopen zou zijn als ik niet overgestapt was naar een andere manier van eten, maar ik weet  zeker dat ik nu  ”prettig” gezond en zonder medicijnen ben! Vermeldenswaard is het ook dat ik reeds 2 jaar eerder gestopt was met roken.( uit angst voor longkanker en verpesten van de leefsfeer thuis.) Een borrel af en toe is lekker en ontspant !

Zoals U vast weet verouderd het lichaam direct al vanaf de geboorte. Ik kan mij voorstellen dat je niet ziek hoeft te zijn om te beseffen dat een verantwoordde eet– en leefwijze  je ten goede komt.

Een jong lijf kan veel mishandelingen verwerken. Na je 40ste (al ouder helaas) worden er steeds minder stoffen aangemaakt die de negatieve gevolgen maar ten dele kunnen neutraliseren. Dan is het verstandig om in de eigen herstelmogelijkheden van je lichaam te investeren door toevoegen van gezonde voeding. Gewoon doen!!

Tegen deze ”jongeren” wil ik zeggen: Benut je kansen en laat het niet zover komen dat je lijf het laat afweten en het opgeeft om tegen de bierkaai te blijven vechten. ( Fastfood- overmatig drank en drugsgebruik– te weinig slaap/regelmaat).

Het is niet voor niets dat de overheid aandringt op een gezondere leefstijl met het eten van meer groenten en fruit. M.i.z. weten zij goed dat alleen daardoor de kosten van de gezondheidszorg beheerst of zelfs verminderd kunnen  worden.

Kijk ook op:  Zorgsparen

 

Doet U mee? 

 

 

Laat je niet

 

 vergiftigen!! 

De Fruitwijzer!

 

/dag.

Gezondheid.be: Veel info aangaande U gezondhaied